ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Κουβέλη με πρέσβεις της Γερμανίας και της Ισπανίας

Συναντήσεις Κουβέλη με πρέσβεις της Γερμανίας και της Ισπανίας

Όλες οι πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, εξαιτίας της ύφεσης και των περιοριστικών πολιτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τους πρέσβεις της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Ντολτ και της Ισπανίας, Αλφόνσο Λουθίνι.

Ο κ. Κουβέλης συζήτησε με τον κ. Ντολτ για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις επαφές του με τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, ο Γερμανός πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του νόμου περί ιθαγένειας και την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει σύντομα καινούργιο νομοθέτημα, το οποίο θα αντανακλά το πνεύμα του νόμου 3838/2010 και θα εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στην ΕΕ και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Ντολτ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και της συμβολής του Φώτη Κουβέλη στην πολιτική σταθερότητα, που, όπως είπε, τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Κουβέλη με τον πρέσβη της Ισπανίας, στην οποία συζήτησαν για την οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Επίσης, στη συνάντηση επισημάνθηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές της Ελλάδας και της Ισπανίας όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και οι προοπτικές εξόδου από την κρίση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του διαφαινόμενου αντιευρωπαϊσμού στις χώρες της ΕΕ και τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στις ευρωεκλογές του 2014 από την ανάδειξη αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.