ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Στην Προανακριτική το πόρισμα ΣΔΟΕ

Στην Προκαταρκτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έφτασε σήμερα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για του συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε την έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές του έτους και την απέστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι με τη σειρά τους την μεταβίβασαν στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να σταλεί στον κ. Παπακωνσταντίνου ο φάκελος με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Επιτροπή προκειμένου να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του.

Πρόστιμα - «φωτιά»

Τα 10 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το πόρισμα.

Η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.

Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ.