ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα

-Προηγήθηκε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον Τζον Κέρι

-Μήνυμα στη Μέρκελ μέσω του έλληνα πρωθυπουργού από τον πρόεδρο των ΗΠΑ;

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο οβάλ γραφείο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ παρίστανται ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολαϊν Ατκινσον (ως πρώην επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό Μνημόνιο) και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ (ειδική βοηθός του προέδρου και ανώτερη διευθύντρια για την Ευρώπη στο Λευκό Οίκο) και Μάικλ Σέσαμς (διευθυντής του Γραφείου Ε.Ε. και νότιας Ευρώπης του NSC).

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει.

Bloomberg: Μήνυμα στη Μέρκελ

«Η επίσκεψη μπορεί να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Άγγελα Μέρκελ για χαλάρωση της λιτότητας», σημείωνε με δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg υπενθυμίζοντας ότι η συνάντηση προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου όπου η Καγκελάριος επιδιώκει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα με φόντο οικονομία και ενέργεια