ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύθραυστη ανακωχή για Βενιζέλο, Σημίτη, Παπανδρέου

Εύθραυστη ανακωχή για Βενιζέλο, Σημίτη, Παπανδρέου

Ιστορική «συμφιλίωση» για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ οι ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του νυν προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα τοποθετηθεί υπέρ μιας μεγάλης Κεντροαριστερής παράταξης, ένα συμμαχικό σχήμα στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι σοσιαλιστικές δυνάμεις του τόπου, μεταξύ αυτών και το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια ανακατάληψης του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα περιγράψει ένα ευρύτερο σχήμα, που έχει περιγραφεί στο παρελθόν ως «Ελιά», στα ιταλικά πρότυπα.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν βρίσκει αντίθετο ούτε τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος παίζει ίσως τα τελευταία του χαρτιά για να συσπειρώσει ξανά τη σοσιαλιστική παράταξη και την Κεντροαριστερά γενικότερα, αλλά και για να κρατηθεί στον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακωχή στα στρατόπεδα «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών» θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη, ενώ πολλά στελέχη της διακυβέρνησης Παπανδρέου έχουν δηλώσει ότι σήμερα θα παραστούν στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του αναμένεται να εμφανιστεί από το βήμα του συνεδρίου ενωτικός στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης των δυνάμεων του χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Θα βγάλουν πάλι τη γλώσσα στη διαφάνεια Βενιζέλος και ΓΑΠ;

ΠΑΣΟΚ: Η φθινοπωρινή σύναξις των τεθλιμμένων συγγενών…

Απ' το ΠΑΚ στη... συνιστώσα της Ν.Δ.!

Ο Βενιζέλος αναζητεί το ΠΑΣΟΚ στους… μπαξέδες

3 του Σεπτέμβρη να πονάς

Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ

* Το σκίτσο στη μακέτα είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την εφημερίδα "Τα Νέα"