ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Όχι δεκανίκι, ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Όχι δεκανίκι, ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ που σέβεται την ιστορία του δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι ούτε της δεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «πρέπει να ανασυγκροτηθεί με κινηματικούς όρους και όχι με συνάθροιση προσωπικών φιλοδοξιών. Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την ολοκλήρωση του διήμερου συμποσίου για την 3η Σεπτέμβρη, που συνδιοργάνωσαν το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ.

«Πρέπει να τολμήσουμε ξανά να επικοινωνήσουμε με ένα λόγο λαϊκό και όχι λαϊκίστικο που θα αγκαλιάζει τον αγώνα των απλών ανθρώπων» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η λογική της παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερισχύσει της πολιτικής λογικής της δημοκρατίας και της κοινωνικής λογικής της αλληλεγγύης. «Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικό, λαϊκό, μεταρρυθμιστικό. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι μακριά από φεουδαρχικές αντιλήψεις και αρχηγισμούς» είπε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος.

«Οφείλουμε να ξανασυζητήσουμε για την κεντροαριστερά και το πώς αυτός ο χώρος μπορεί να εκφράσει ξανά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί να προσφέρει λύσεις» σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη ενός νέου εκλογικού νόμου. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, ως προβλήματος δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αγωνιστεί ώστε η νέα γενιά να μην είναι μια χαμένη γενιά.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών», υπογράμμισε, για μία Ευρώπη που θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι στρατηγικές επιλογές της τελευταίας περιόδου του ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθούν από την ιστορία, γιατί είναι αυτές που γλύτωσαν τη χώρα από την ασύντακτη χρεοκοπία και απέτρεψαν τα χειρότερα».

«Αν σήμερα» πρόσθεσε «βιώνουμε τον κόσμο των τεράτων, όπου το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί και το παλαιό δεν έχει ακόμα πεθάνει, η δική σας παρουσία, η παρουσία τριών προέδρων του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν το καλύτερο εφαλτήριο για το αύριο που μπορούμε να δημιουργήσουμε». «Κατά τη μετάβασή μας στη νέα εποχή πρέπει να επανακτήσουμε τη δύναμη της πολιτικής απέναντι στην οικονομία» επεσήμανε ο Π. Χρηστίδης διερωτώμενος:

«Τι νόημα έχουν οι αποκρατικοποιήσεις αν εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, τι νόημα έχει η σοσιαλδημοκρατία όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει το κράτος δικαίου». Ερωτήματα που, όπως πρόσθεσε, ζητούν επιτακτικές απαντήσεις τις οποίες πρέπει να δώσει η ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνής σοσιαλδημοκρατία.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τόνισε, τέλος, την ανάγκη να σπάσουν οι αλυσίδες της γραφειοκρατίας, του ωχαδερφισμού και της μιζέριας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα μπορούν να πετύχουν αρκεί, όπως είπε, «ο καθένας από εμάς να γίνει αυτή η μικρή αλλαγή που θέλει να δει και στο κόμμα και στη χώρα».