ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ Τζαζίρα: Συλλήψεις στη ΧΑ- που είχε αυξανόμενη δημοτικότητα

Αλ Τζαζίρα: Συλλήψεις στη ΧΑ- που είχε αυξανόμενη δημοτικότητα

"Ο ηγέτης του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή έχει συλληφθεί με την κατηγορία σχηματισμού "εγκληματικής οργάνωσης", η αστυνομία λέει" αναφέρει σε ρεπορτάζ του το "Αλ Τζαζίρα".

"Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της ΧΑ, συνελήφθη μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρης, εκπρόσωπο του κόμματος, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο. Όλα τα εντάλματα για τη σύλληψη άλλων πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής κοινοβούλιο έχουν εκδοθεί, ανακοίνωσαν οι αρχές".

Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Η μονάδα αντιτρομοκρατικής αστυνομίας αυτή τη στιγμή ψάχνει για τους βουλευτές, και αναμένονται περισσότερα εντάλματα. Οι συλλήψεις έρχονται αρκετές ημέρες μετά τη δολοφονία ενός αριστερού ακτιβιστή ράπερ από μέλος της Χρυσής Αυγής".

Και συνεχίζει "Οι συλλήψεις ήρθαν μια ημέρα μετά την απειλή του κόμματος να εγκαταλείψει το κοινοβούλιο, μια κίνηση που θα μπορούσε να φέρει εκλογές στη χώρα που έχει πληγεί από την ύφεση και η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα σε αντάλλαγμα για διεθνή κεφάλαια διάσωσης".

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, εκμεταλλευόμενη ην βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την αύξηση της εγκληματικότητας και το αντι-μεταναστευτικό κλίμα, και οι δημοσκοπήσεις τις δίνουν κάτω από το 7%. .Έχει 18 μέλη του κοινοβουλίου¨".

"Τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είναι ύποπτοι για βίαιες επιθέσεις, κυρίως εναντίον των μεταναστών. Παρά τη φήμη του για τη βία, το κόμμα είχε αυξανόμενη δημοτικότητα" καταλήγει το δημοσίευμα.