ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και οι Σλάβοι Σκοπίων ...κατά της Χρυσής Αυγής

Και οι Σλάβοι Σκοπίων ...κατά της Χρυσής Αυγής

Ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του σλαβικού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών των Σκοπίων, SDSM, σε ομιλία του προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει τα διαπιστευτήρια του ελληνικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και να μην επιτρέψει στους βουλευτές του να είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από 1η μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στο Στρασβούργο η τακτική φθινοπωρινή σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αποτελεί μέρος της αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης και σε αυτή συμμετέχει ο επικεφαλής της Σκοπιανής αντιπροσωπείας Ιγκόρ Ιβανόφσκι και ο Αλεξαντάρ Νικολόσκι.

Ο Ιβανόφσκι στην ομιλία του είπε ότι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, εφαρμόζουν πάντοτε εθνικιστικές πολιτικές και δράσεις που πραγματικά αποτελούν νέο-φασιστικές ή νέο-ναζιστικές συμπεριφορές και πρακτικές.

«Οι ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής, είπε ο Σκοπιανός βουλευτής, διαμαρτυρήθηκαν κατά της χώρας μας στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με το κλασικό ναζιστικό στυλ, προσβάλλοντας το έθνος μας, την ιστορία μας και ζήτησαν βία κατά των Σλάβων» («μακεδόνων», λέει ο ομιλητής).

Θα προσθέσει:

«Είναι γνωστό ότι οι ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής, αυτό το καλοκαίρι κατέστρεψαν τριάντα αυτοκίνητα τουριστών ‘μακεδόνων’ στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αστυνομικές ή δικαστικές διαδικασίες εναντίον αυτών των απαράδεκτων πράξεων κατά των συμπατριωτών μου», είπε ο Ιβανόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν πρέπει να σιωπά και να είναι παθητικό στην ελληνική φασιστική, παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση», επισημαίνει το δημοσίευμα της Ούτρινσκι Βέσνικ των Σκοπίων.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο