ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Κεδίκογλου: Κινούμαστε θεσμικώς άψογα

Σ. Κεδίκογλου: Κινούμαστε θεσμικώς άψογα

«Κινούμαστε θεσμικώς άψογα», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας σε ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» και ζήτησε από όλους να συνδράμουν το έργο της.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά από την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι «υπήρξε μια έκπληξη» και ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά ενημέρωση.

Επισήμανε, ωστόσο, πως οι δηλώσεις που έκανε χθες ο ίδιος ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», απηχούν και τις απόψεις του Πρωθυπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια αντίστοιχα, ανέφερε: «είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση από κυβερνητική και πολιτική πλευρά».

Διεμήνυσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε», υπογράμμισε.