ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο fail του Γερμενή της Χρυσής Αυγής με τον «Ριζοσπάστη»!

Απίστευτο fail του Γερμενή της Χρυσής Αυγής με τον «Ριζοσπάστη»!

Ένα διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασε στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση της άρσης της ασυλίας του.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε:

"Ο παππούς μου έστελνε τη δεκαετία του '60 τη μητέρα μου να φέρει το 'Ριζοσπάστη' και τον έκρυβαν στο σπίτι".

Τότε, παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, θυμίζοντας ότι εκείνη την εποχή "Ριζοσπάστης" ήταν παράνομος και δεν κυκλοφορούσε. Η κυκλοφορία της εφημερίδας, είχε διακοπεί από το 1947 έως και το 1974.

Όμως, ο κ. Γερμενής επέμεινε στον ισχυρισμό του προσθέτοντας αναφορικά με την πρόταση άρσης της ασυλίας του:

Η δίωξή μου είναι πολιτική. Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Μεγάλωσα με την ελληνική σημαία στο σαλόνι του σπιτιού μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία. Δεν έχω σπίτι μου ούτε τανκς ούτε τίποτα. Είμαι κατά της εμφάνισης με φόρμες παραλλαγής. Δε μου άρεσε ούτε ο στρατός και απέφευγα τις ασκήσεις. Ό,τι έκανα, ήταν από ενθουσιασμό και για την ιδεολογία μου."

Η απάντηση του Ριζοσπάστη

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αναρτήθηκε κείμενο απάντηση στον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνεται :

«Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς της ολιγαρχίας κλείνει το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στις 17 Οχτώβρη 1947 –τριάντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη του έκδοση- με βάση το φασιστικό Γ" Ψήφισμα. Η διακοπή του αυτή θα είναι μακροχρόνια και θα κρατήσει 27 ολόκληρα χρόνια.... Στις 25 Σεπτέμβρη του 1974, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αναγεννήθηκε από τη στάχτη αυτή, για να συνεχίσει την ιστορική αποστολή του, σαν όργανο του Κόμματος της εργατικής τάξης σαν εφημερίδα αρχών, σα συλλογικός προπαγανδιστής, αγκιτάτορας και οργανωτής μέσα στο λαό, για να εμψυχώνει τους νέους αγώνες του για την ελευθερία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό».

Διαβάστε επίσης:

Γερμενής: Ο παππούς μου διάβαζε «Ριζοσπάστη»

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τους έξι της Χ.Α η Επιτροπή της Βουλής