ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για μαζικές διαδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για μαζικές διαδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου

Να συμμετέχουν σε μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου καλεί η Κουμουνδούρου τους πολίτες, στο μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου.

«Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ. ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική. ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, επιτίθεται στην κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί αλλά και σε όσους υποστηρίζουν την θεωρία των δύο άκρων.

«Σε όσους, ανιστόρητους και φτηνούς προπαγανδιστές προβάλλουν την ψευδεπίγραφη θεωρία «των δύο άκρων», απαντάμε με κοινωνικούς αγώνες, ενάντια στη συρρίκνωσή της Δημοκρατίας, την παράκαμψη της λειτουργίας του κοινοβουλίου με το νομότυπο τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τη συστηματική καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας, τον άγριο οικονομισμό και νεοφιλελευθερισμό, τη θεοποίηση της αγοράς, την απανθρωπιά της εργασιακής εκμετάλλευσης».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για νεοναζιστικά μορφώματα που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ως υπεύθυνες για την άνοδο της ακροδεξιάς τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Απέναντι στο φασισμό της Χρυσής Αυγής ορθώνεται η Δημοκρατία. Αντιστεκόμαστε υποστηρίζοντας τη Δημοκρατία ως το πλαίσιο που κάνει δυνατή την ανάπτυξη των δυνάμεων που επιτρέπουν μια άλλη κοινωνία, και αυτές είναι δυνάμεις εργασιακές, δυνάμεις πνευματικές, δυνάμεις συμμετοχής και αλληλεγγύης. Διεκδικούμε την κληρονομιά της πολιτικής χειραφέτησης προβάλλοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσωπική αξιοπρέπεια, τον σεβασμό του άλλου».