ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Ανυπαρξία σχεδίου για την διάσωση των ΕΑΣ

Δρίτσας: Ανυπαρξία σχεδίου για την διάσωση των ΕΑΣ

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας, σχετικά με το κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και τις δηλώσεις της Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Φ. Γεννηματά.

«Αυτή τη φορά ανέλαβε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, συνεπικουρούμενη από τον κ. Κ. Τασούλα, τον άχαρο ρόλο να παίξει το χιλιοπαιγμένο έργο «συκοφαντούμε τον ΣΥΡΙΖΑ», για να καλύψουμε τα αδιέξοδα των Μνημονίων και επί του προκειμένου την ανυπαρξία σοβαρού σχεδίου για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Θα πρέπει να ξέρει η Κυβέρνηση, αλλά και η κ. Αναπληρωτής Υπουργός, ότι για να υπερασπίζεται την πολιτική της ως τη «μόνη λύση», αυτό προϋποθέτει κατ' ελάχιστο να την έχει παρουσιάσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και να την έχει θέσει σε δημόσια συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως αυτό ζητά και ακόμα περιμένουμε. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιουλίου 2013, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε μόνο μία λύση και επίσης ακόμα πιο βέβαιο δεν έχουμε καμία δημόσια συζήτηση.

Όσο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εμείς με χαρά ακούσαμε την υπόσχεση για βελτιώσεις μέχρι την Ολομέλεια και με πραγματικό ενδιαφέρον τις περιμένουμε, μαζί με πλήρεις και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία έθεσε ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής, αλλά έμειναν αναπάντητα:

1. Με αυτόν τον τρόπο πάει να απαντηθεί το ζήτημα ρευστότητας, που μήνες τώρα υπάρχει στα Αμυντικά Συστήματα; Με μια ρύθμιση που τη συζητούμε στις 30 Οκτωβρίου και έχει ισχύ μέχρι και αύριο; Ποια είναι η επόμενη μέρα για τα Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ;

2. Θα συνεχίσουμε έτσι, δηλαδή, δίνοντας και τον επόμενο μήνα -αφού συνεχίσουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι- φορολογική ενημερότητα;

3. Ποιο είναι σήμερα το ύψος των οφειλών των Ε.Α.Σ. σε τρίτους, φυσικά και νομικά πρόσωπα;

4. Ποιο είναι το ποσό που τα Ε.Α.Σ. εξακολουθούν να οφείλουν στους εργαζόμενους;

5. Υπάρχει στο ασφαλιστικό επίπεδο μέριμνα να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων αυτών ή θα φτάσουν στη σύνταξη και θα τους πουν ότι για μεγάλο διάστημα δεν πληρώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι δεν θα συναινέσει στο κλείσιμο των ΕΑΣ, ούτε σε μια «αναδιάρθρωση» ως συμβιβασμό με την τρόικα, που θα συρρικνώνει τα Αμυντικά Συστήματα, που θα κλείνει εργοστάσια, θα απολύει εργαζόμενους, και θα παρουσιάζεται τάχα και σαν αποτέλεσμα επιτυχημένης σκληρής διαπραγμάτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση για τα ΕΑΣ