ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα η σειρά των Ναυπηγείων και του ΕΣΠΑ στο Μαξίμου

Και τώρα η σειρά των Ναυπηγείων και του ΕΣΠΑ στο Μαξίμου

Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το παρόν και μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά γίνεται αυτή την ώρα, προκειμένου να υπάρξει λύση στο θέμα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Στην συνάντηση θα παραστεί πιθανότατα και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Αργότερα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με κύριο θέμα του ΕΣΠΑ . Απορροφητικότητα, ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεταφορά κονδυλίων για την απασχόληση είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν.

Αύριο η κινητικότητα και η οριστικοποίηση των 12.500 απολύσεων

Στις 15:00 αύριο το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης. Στην συνάντηση που θα γίνει υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και υπουργών που εμπλέκονται στο θέμα της κινητικότητας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο μεγάλο «κύμα» που αφορά 12.500 εργαζόμενους.

Παράλληλα, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για το δεύτερο στάδιο της κινητικότητας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει μικρή χρονική παράταση από την τρόικα. Δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα των απολύσεων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει περίπου 2.000 εργαζομένους στο Δημόσιο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 (έχουν απολυθεί ήδη 2000 από την ΕΡΤ) που είναι η μνημονιακή υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2013.

Διαβάστε επίσης:

Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου υπό το «φόβο» τρόικας και... βουλευτών!