ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» Στουρνάρα και στο ΠΑΣΟΚ-Στον αέρα ο φόρος ακινήτων (vid)

«Πόρτα» Στουρνάρα και στο ΠΑΣΟΚ-Στον αέρα ο φόρος ακινήτων (vid)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν στον υπουργό Οικονομικών την πρότασή τους για την εφαρμογή, αντί του ενιαίου φόρου, ενός διευρυμένου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα προβλέπει ελαφρύνσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ουσιαστικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών την πλήρη ανατροπή και την απόσυρση το συνόλου του νομοσχεδίου καθώς βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου δεν επήλθε συμφωνία με τον Γ. Στουρνάρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα θα τεθεί στο επίπεδο των αρχηγών των δύο κομμάτων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν μία πρόταση που συνοψίζεται σε τέσσερα σημεία:

* Ο φόρος να επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και όχι ανά ακίνητο, όπως ισχύει σήμερα με τον ΦΑΠ,
* Να επιβάλλεται με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ.
* Οι συντελεστές φορολόγησης να αυξάνονται, ανάλογα το ύψος της συνολικής περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη.
* Να εξαιρούνται ή να απαλλάσσονται από το φόρο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συνάντηση ωστόσο πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Ανάλογο είναι το κλίμα και με τους βουλευτές της ΝΔ που παραμένουν ανικανοποίητες οι προτάσεις τους, ενώ σε νέα πρόταση προχώρησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Μη αποδεκτή από την ΚΕΔΕ η πρόταση, το «χαράτσι» να πάει στους δήμους

Εκβιασμός για το νόμο ακινήτων: Ή ψηφίζετε ή κόβονται μισθοί,συντάξεις