ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Από τη λαϊκή Δεξιά μπορεί να βγει κάτι θετικό

Βούτσης: Από τη λαϊκή Δεξιά μπορεί να βγει κάτι θετικό

Το λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «κόψει» τη συζήτηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποκάλυψε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του μιλά με τον Καμμένο γιατί μπορεί να βγει κάτι θετικό από τη λαϊκή Δεξιά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν είχαν πράξει το αντίθετο θα είχαν σπρώξει «έναν ολόκληρο κόσμο -εννοώ και οπαδούς αυτού του κόμματος, που είναι σταθερά αντιμνημονιακοί με διαφορετικό πρόσημο από το δικό μας, αλλά όχι χρυσαυγίτικο-, στην “αγκαλιά” του κ. Σαμαρά».

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «που σας χωρίζει ιδεολογικό χάος, δεν κόβετε μαχαίρι τη συζήτηση;», ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Διότι, αν την είχαμε κόψει, να ξέρετε τόσο καιρό, θα είχαμε οδηγήσει έναν ολόκληρο κόσμο -εννοώ και οπαδούς αυτού του κόμματος, που είναι σταθερά αντιμνημονιακοί με διαφορετικό πρόσημο από το δικό μας, αλλά όχι χρυσαυγίτικο-, στην “αγκαλιά” του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, όπως ενδεχομένως να οδηγηθούν μερικοί βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Από αυτή τη διεργασία, ενδεχομένως από αυτό το χώρο που τον ονομάζει κανείς “λαϊκή δεξιά” κ.λπ. και αναπαιδαγώγηση, μπορεί να υπάρξει και μια θετική στάση σε κρίσιμες στιγμές. Και αυτό το χρειαζόμαστε. Τέρμα το καλαμπούρι που μας έλεγαν ότι “δεν έχετε κανένα. Πηγαίνετε βρείτε τα ή εξαφανιστείτε”. Θα βρούμε σ’ όλο το πολιτικό σκηνικό ανοχές, συναινέσεις και κάποια στιγμή και ψήφους στήριξης μέσα στη Βουλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε και θα το κάνουμε».