ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσεις ζητά ο Μηταράκης για επίλυση προβλημάτων στα φωτοβολταϊκά

Προτάσεις ζητά ο Μηταράκης για επίλυση προβλημάτων στα φωτοβολταϊκά

Συγκεκριμένες προτάσεις, για να λυθούν χρόνια προβλήματα του κλάδου των φωτοβολαϊκών, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (Π.Ο.Π.Η.Ε.Φ.) με επικεφαλής τον πρόεδρο Ιωάννη Παναγή, του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.) με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Λουμάκη, ο γραμματέας του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕ.Σ.Ι.Φ.), Γ. Μπουραζάνας και ο εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), Νίκος Παπαδέλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 επί επενδυτικών σχεδίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, θέματα που αφορούν κυρίως τις διαδικασίες υπαγωγής τους, το κόστος τους, τον έλεγχο υλοποίησης και την εκταμίευση των σχετικών επιχορηγήσεων.

fotovoltaika

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, συμφωνήθηκε να αποσταλούν από τους φορείς συγκεκριμένες προτάσεις, «οι οποίες θα συνεκτιμηθούν προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα προς όφελος τόσο των επενδυτών, όσο και του Δημοσίου».

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΦ: Ανεπαρκείς οι ρυθμίσεις για τον ενεργειακό συμψηφισμό