ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις ομιλίες των Βρυξελλών επισημαίνοντας τις δηλώσεις του επιτρόπου Μπαρνιέ ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ατού το οποίο δεν είναι άλλο από το πρωτογενές πλεόνασμα. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το πρωτογενές πλεόνασμα θα κατευθυνθεί μεταξύ άλλων στην ανάσχεση της ανεργίας.

Παράλληλα όπως είπε πως πρέπει να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των οικογενειών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα δάνεια των πολιτών αλλά τα επιχειρηματικά. «Η πρώτη κατοικία είναι η ελπίδα στην οποία έχει επενδύσει επί χρόνια μία οικογένεια. Ένα σχέδιο ζωής που πηγαίνει από γονείς σε παιδιά. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατόικησης αλλά οι περισσότεροι χρωστάνε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό που λέμε το εννοούμε αμετάκλητα. Θα προστατευθεί πλήρως η πρώτη κατοικία των φτωχών», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.