ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για προσαγωγές μαθητών στα Προπύλαια

Διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για προσαγωγές μαθητών στα Προπύλαια

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και του Δημήτρης Στρατούλης, για τις προσαγωγές και συλλήψεις σε βάρος της σημερινής μαθητικής διαδήλωσης, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το ζήτημα των προσαγωγών 27 μαθητών, που συμμετείχαν στην πρωινή μαθητική συγκέντρωση στα προπύλαια, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ζητήσαμε να δούμε τον διοικητή της ΓΑΔΑ, ο οποίος αρνήθηκε να μας συναντήσει και αφού μας κράτησαν όρθιους στην είσοδο επί μισή ώρα, μας παρέπεμψαν στον διοικητή ασφαλείας και στον αρμόδιο για τις ανακρίσεις αστυνομικό. Οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν ότι έχουν προσαχθεί 26-27 ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές, από τους οποίους θεωρούνται ότι έχουν συλληφθεί δέκα, που θα προσαχθούν μέχρι το βράδυ στον εισαγγελέα.

Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, γιατί με βάση ενημέρωση που είχαμε από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, ήταν συλλήψεις παιδιών που συμμετείχαν ειρηνικά σε μαθητική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν πέντε χρόνια. Επισημάναμε στους αρμόδιους ότι τις θεωρούμε συλλήψεις πολιτικής σκοπιμότητας, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ενόψει της βραδινής διαδήλωσης κοινωνικών και πολιτικών φορέων για το ίδιο θέμα.

beb09e6fc268940d33c90802604dd80a XL

Επίσης ζητήσαμε και είδαμε τους συλληφθέντες, όπου διαπιστώσαμε ότι είναι ανήλικοι μαθητές μεταξύ των οποίων 14χρονα και 15χρονα παιδιά, πολλά από τα οποία ήταν χτυπημένα από τα ΜΑΤ και για αυτό απαιτήσαμε να τα δει ιατροδικαστής. Επίσης απαιτήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς και δικηγόρους τους, γιατί τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα. Όμως το πιο ακραίο, το πιο εξωφρενικό και το πιο παράλογο είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων διαπιστώσαμε ότι είναι και Γερμανός τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και μας είπε στα αγγλικά ότι δεν ξέρει πού τον έχουν και για ποιο λόγο, ενώ μας ανέφερε ότι τον συνέλαβαν ενώ περπατούσε στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των τυποποιημένων καταθέσεων των ανδρών των ΜΑΤ, με βάση τις οποίες κάποιες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η σημερινή αστυνομική επίθεση εναντίον της μαθητικής διαδήλωσης, των προσαχθέντων και συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών αποτελεί μία νέα και ανεγκέφαλη αυταρχική ενέργεια σε βάρος της δημοκρατίας. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και ο αρχηγός της αστυνομίας έχουν την αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Ο λαός και η νεολαία με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες, θα βάλουν ένα τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Διαβάστε επίσης:

10 συλλήψεις και 55 προσαγωγές στα σημερινά επεισόδια

Ένταση και χημικά στα Προπύλαια

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

Τραυματίας αστυνομικός από επίθεση κουκουλοφόρων

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (pics+vids)

Κλειστοί μέχρι νεοτέρας τρεις σταθμοί του Μετρό

Βίντεο: Tα ντοκουμέντα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ρoή Ειδήσεων