ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Με τον νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου

Υπ. Παιδείας: Με τον νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.

«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Σύμφωνα με το «Έθνος», η Τράπεζα Θεμάτων εκπρόκειτο να μπει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ το σύστημα θα εφαρμοζόταν πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα).

«Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου θα γίνουν κανονικά (σ.σ.: ενδοσχολικά) με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Στο «ψυγείο» οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Ρoή Ειδήσεων