ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτενείς αναφορές του Bloomberg σε Σαμαρά-Μπαρόζο από Στρασβούργο

Εκτενείς αναφορές του Bloomberg σε Σαμαρά-Μπαρόζο από Στρασβούργο

Τις θέσεις, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στον δρόμο της ανάπτυξης» και ότι η «ελληνική ομαλότητα», σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη, θα συμβάλει στην περιθωριοποίηση των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης, όπως επισημαίνεται.

barroso1-1024x720

Στη ίδια ανταπόκριση από το Στρασβούργο, γίνεται επίσης αναφορά στην τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι ο «αυξανόμενος εξτρεμισμός» σε όλη την Ευρώπη απαιτεί από τα κόμματα, που τάσσονται υπέρ της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους, ώστε να αποφευχθούν απώλειες στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα μπορούσαν να προκαλέσουν «ένα πανηγύρι αβάσιμων μομφών κατά της Ευρώπης», εκτός εάν τα παραδοσιακά κόμματα επιδείξουν πάθος και διατυπώσουν λογικά επιχειρήματα. Επίσης, αναφέρεται ότι η παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε χθες, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της προεδρίας

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο

Σαμαράς: Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούσε όπως εμείς στην αντιπολίτευση

Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε και αλλάζει ριζικά (vid)

Επίθεση του ακροδεξιού Γκρίφιν στον Σαμαρά:Είστε απόγονοι κομμουνιστών

Ποιος είναι ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ; (vid)

Σφοδρή κόντρα Σαμαρά με Βρετανό ευρωβουλευτή (video)