ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφυλακιστέος και ο Γ. Μπέλτσιος

Προφυλακιστέος και ο Γ. Μπέλτσιος

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακριτές και εισαγγελέας στον Γιάννη Μπέλτσιο, πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν ότι ο Μπέλτσιος, που κατηγορείται για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ήταν ύποπτος φυγής.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

Εκτός από τις ερωτήσεις των ανακριτών, ο Γιάννης Μπέλτσιος κατέθεσε και υπόμνημα περίπου 60 σελίδων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν έχει βρεθεί κανένα πόσο να διακινείται μέσω των λογαριασμών του.

Όπως λέει η μόνη σχέση που είχε με Ferrostaal ήταν μια συνεργασία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών την περίοδο 2000-2003. Γί 'αυτή τη συνεργασία έλαβε 300.000 μάρκα τα οποία δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν.

Στο ρόλο του Γ. Μπέλτσιου – ο οποίος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση – είχε αναφερθεί με κατάθεση που έδωσε στην εισαγγελία του Μονάχου ο Μ. Ματαντός, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην ελληνική δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία.

Διαβάστε επίσης:

Μίζες και μετά το 2005 ομολόγησε ο Π. Ευσταθίου

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Όταν ο Άκης χειροκροτούσε Σμπώκο και Εμμανουήλ

Χειροπέδες σε Εμμανουήλ και Μπέλτσιο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη και ο Γιάννης Μπέλτσιος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη ο Σωτήρης Εμμανουήλ για τα εξοπλιστικά

Πόσο ψηλά ήταν αυτοί που «έσπρωχναν» τον Κάντα;

Ακόμη 2 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο δημόσιο ο Αντώνης Κάντας

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά: Έρχονται κι άλλα κατηγορητήρια

Προφυλακίσ​τηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δ. Παπαχρήστο​ς