ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου με το μυαλό στην Τρόικα

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου με το μυαλό στην Τρόικα

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα του Σαββάτου – Στουρνάρας: Η στάση των δανειστών δεν είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή

Όλα τα ζητήματα που μένουν «ανοικτά» ενόψει της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, και ενώ παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνία έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που συγκάλεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να έχει θορυβηθεί από τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών, οι οποίοι έχουν απορρίψει τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, εκφράζοντας έντονες επιφυλάξεις.

troik

Διαψεύδει ο Στουρνάρας ότι η Τρόικα ζητάει την υπογραφή Τσίπρα

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιχείρησε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, σημειώνοντας πως στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης, ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών.

Επιχείρησε μάλιστα να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι οι Τροικανοί έχουν σκληρύνει τη στάση τους απέναντι στα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή».

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα: «Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, διέψευσε την πληροφορία ότι έχει ζητηθεί και η υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο.

Διαβάστε επίσης:

«Μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου

Δύσπιστη η Τρόικα - Στριμώχνει την κυβέρνηση για την ταμειακή «τρύπα»

Για προϋπολογισμό και τρόικα συζήτησαν Σαμαράς-Στουρνάρας

Εκτενείς αναφορές του Bloomberg σε Σαμαρά-Μπαρόζο από Στρασβούργο

Χρηματοδοτικό «κενό» 14. δισ. βλέπει η τρόικα και ζητά νέα μέτρα

Μετά τις 27 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα