ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολιτική δειλία η μη αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους»

«Πολιτική δειλία η μη αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους»

Την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Τηλεόραση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

«Το ενεργειακό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα», υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι το μόνο εμπόδιο είναι η πολιτική δειλία. «Δεν ξέρω πως καταφέρνουν οι πολιτικοί να γίνουν πιο τολμηροί. Αλλά, αυτό είναι που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «η βιομηχανία δεν μπορεί να πληρώνει ακριβότερο ρεύμα από τους απλούς καταναλωτές» και πως τέτοια ζητήματα έχουν ήδη λυθεί στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε επίσης «λιγότερη παρουσία του κράτους» και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των υπουργείων και των νομοθεσιών, των παρεμβάσεων και των κανονισμών, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δράση και κατ’ επέκταση ο ανταγωνισμός.

Ξεκαθάρισε τη θέση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ότι όλες οι αγορές πρέπει να είναι απολύτως ανοικτές στον ανταγωνισμό, τονίζοντας ότι ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα λειτουργεί και πως δεν υπάρχουν ολιγοπώλια και καρτέλ.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των απολύσεων, ο κ. Δασκαλόπουλος διατύπωσε την άποψη του ότι «η διαδικασία της μείωσης (δηλ. των απολύσεων) τελείωσε» και πρόσθεσε πως «το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να προβούν σε απολύσεις».