Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μηταφίδης

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μηταφίδης

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας ηγείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η υποψηφιότητά του αναδείχθηκε ομόφωνα στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι χρειάζεται ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η πόλη χρειάζεται αριστερό δήμαρχο και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τη συμμετοχή του στους αγώνες εναντίον της χούντας και του φασισμού, καθώς και στους καθημερινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι αυτός που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Ο κ. Μηταφίδης ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στον Δήμο, λέγοντας πως «τίποτε πιο δυνατό από μια ιδέα και μια ανάγκη που έχουν ωριμάσει».

Κατηγόρησε ως «πολιτικά αφερέγγυο» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές και δήλωσε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό. «Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο» είπε και σημείωσε πως θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την «εγκληματική», όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.

5

Στις τοποθετήσεις τους, μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι κάνει κινήσεις «εντυπωσιασμού» χωρίς συγκρούσεις με τις μνημονιακές πολιτικές, και στον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της Ν.Δ., Σταύρο Καλαφάτη, για τη στάση του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Πρότειναν να γίνει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο την κοινή κάθοδο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Με τη διακήρυξη που παρουσιάστηκε απευθύνεται πρόσκληση στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης «να δουλέψουμε μαζί, με πάθος και αγάπη για την πόλη μας, για την επίλυση των προβλημάτων της» και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «Σ΄αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει «εμείς», αλλά όλοι μαζί». Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από τις πολιτικές των Μνημονίων. «Η παράταξη μας δεσμεύεται να μην υπάρξει κάτοικος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση, τροφή και πρόσβαση στην υγεία. Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» υπογραμμίζεται. Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, η Ελευθερία Φαραντάκη εκ μέρους των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3, εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

2010021001281-preview

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, οι καθηγητές Αρις Καζάκος, Κώστας Χρυσόγονος, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης, αντιπροσωπεία των Ρομά, οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσσιος.