ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

Αλαλούμ στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

-Καμμένος, Παπαρήγα, Χ.Α. ζήτησαν να προχωρήσει η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

-Δεν συμφωνούμε με την πρόταση είπε ο Κουβέλης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Βουλή μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο και χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών», ενώ ζήτησε και την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Διαλύετε επαγγελματικές ομάδες και ξεπουλάτε κομμάτι κομμάτι τη χώρα… Γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες της συντηρητικής παράταξής σας» υπογράμμισε και τόνισε ότι με αυτό το πολυνομοσχέδιο σκούπα, των 600 σελίδων, που κατατέθηκε με διαδικασίες εξπρές επιχειρείται διπλή εκκαθάριση, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το εγκληματικό PSI, η εκχώρηση του τραπεζικού συστήματος και η διάλυση επαγγελματικών ομάδων.

Μετά την κατάθεση της πρότασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε να απορριφθεί η πρόταση ως απαράδεκτη. (Διαβάστε εδώ)

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. Τσίπρας ο οποίος διερωτήθηκε με ποια ιδιότητα μιλάει ο κ. Βενιζέλος: «Ποιος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο Βενιζέλος ή ο κ. Σταμάτης; Διότι ο κ. Σταμάτης απεδέχθη αμέσως την πρόταση και τώρα ο κ. Βενιζέλος ζητά από το Προεδρείο της Βουλής να την απορρίψει» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως αν δεν περάσει η πρόταση δυσπιστίας τότε θα πρόκειται για Συνταγματικό Πραξικόπημα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Προεδρείου της Βουλής (εδώ).

Τον λόγο έλαβε και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης που τόνισε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ).

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Βενιζέλου εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (εδώ).

Αντίθετος εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης που όπως είπε η ευθύνη είναι συλλογικά σε όλη την κυβέρνηση (εδώ).

Ευκαιρία για να συζητηθούν ουσιαστικά τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα χαρακτήρισε την πρόταση μομφής η Αλ. Παπαρήγα, τασσόμενη υπέρ της διεξαγωγής συζήτησης στο Κοινοβούλιο (εδώ).

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής από τον Τσίπρα κατά του Στουρνάρα (βίντεο)

Σταμάτης: Ο Τσίπρας καθυστερεί τη λήψη των χρημάτων

Δείτε LIVE τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Σήμερα στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα

Βρούτσης: Δεν θίγονται οι τριετίες, δεν μειώνονται οι μισθοί

Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Στουρνάρας: Η συνέπεια της κυβέρνησης λειτουργεί αποστομωτικά

Μαριάς: Ενισχύετε τους ολιγάρχες των τραπεζών

Ρoή Ειδήσεων