ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος εναντίον Χρυσοχοϊδη: «Σφάζονται» για την ηγεσία της Ελιάς!

Λοβέρδος εναντίον Χρυσοχοϊδη: «Σφάζονται» για την ηγεσία της Ελιάς!

Ο άνθρωπος που φαίρεται να διέλυσε τα εργασιακά και την υγεία, ο Ανδρέας Λοβέρδος ψάχνει απεγνωσμένα πολιτικό σωσίβιο και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και τώρα φέρεται να διεκδικεί την ηγεσία της «Ελιάς» απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Δεν πρόκαμε ακόμα να συγκροτηθεί ουσιαστικά το σχήμα της Ελιάς και τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν!

Ο λόγος;

Μα... το ότι όλοι σχεδόν βλέπουν την αποχώρηση του Β. Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές, είτε μετά από ένα εσωκομματικό προνουντσιαμέντο είτε ως οικειοθελή «γενναιόδωρη» κίνηση και άρχισαν ήδη οι μεγάλες κόντρες για το ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, αν φυσικά επιβιώσει και με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, που τις βλέπουν το αργότερο στις αρχές του 2015.

Αυτή τη στιγμή τη θέση του επικεφαλής της Ελιάς διεκδικούν ο Α. Λοβέρδος και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, με αποτέλεσμα να μην μιλιούνται σχεδόν και να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλο, σε μια ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση που κινείται μεν προσώρας στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα αργήσει να εκφραστεί και δημόσια.

Ο Α. Λοβέρδος, αφού «πέτυχε» - κατά πολλούς - να δώσει ως αρμόδιος υπουργός ένα καίριο πλήγμα στο χώρο της Υγείας οδηγώντας τον σε απαξίωση και διάλυση, έργο που... ολοκληρώνει ο Άδ. Γεωργιάδης, φιλοδοξεί τώρα να ηγηθεί της Ελιάς, παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς για την απώλεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απ' τον άσπονδο φίλο του, τον Βενιζέλο.

Άλλωστε αυτός ήταν κι –βασικός- λόγος ένεκα του οποίου μπήκε στην Ελιά, αφού για ένα μεγάλο διάστημα φλερτάριζε με τον Φ. Κουβέλη, δείχνοντας ένα πρωτοφανή πολιτικό καιροσκοπισμό...

Την ίδια ώρα ο Λοβέρδος ρίχνει γέφυρες και προς τα δεξιά ευελπιστώντας να εξασφαλίσει μια υπουργική θέση σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό που θα επιχειρήσει ο Σαμαράς. Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο αναμένεται να εξοργίσει αρκετά κορυφαία στελέχη της ΝΔ που έχουν συνδέσει τον Λοβέρδο με την έννοια του πολιτικού καιροσκοπισμού και μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρεί ο ίδιος την ανάληψη υπουργικής ευθύνης, αφού το «καζάνι» μόλις άρχισε να βράζει!!!

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης από την άλλη μεριά βλέπει την ηγεσία της Ελιάς σαν την τελευταία του ευκαιρία να αναλάβει ένα ηγετικό πόστο, αφού εντός του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να πλασαριστεί ως ηγέτης, παρότι το επεδίωξε με πάθος κάμποσες φορές...

Και οι δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:

• Αν πετύχουν να αναδειχτούν επικεφαλής της Ελιάς, τότε θα συνεχίσουν την πολιτική του Βενιζέλου, δηλαδή τη συνεργασία με τη Ν.Δ., διαιωνίζοντας το στάτους της... συνιστώσας της γαλάζιας παράταξης!

Ακριβώς γι' αυτό λέγεται ότι ποντάρουν στη στήριξη και των ΜΜΕ της «διαπλοκής», με τα οποία άλλωστε και διατηρούν σχέσεις.

Η κόντρα, επαναλαμβάνουμε, μεταξύ τους έχει ξεκινήσει, μάλλον εξελίσσεται εργωδώς στο παρασκήνιο.

Βέβαια υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας, που θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.

Το τι δηλαδή θα πράξουν όταν ξεκινήσουν επίσημα οι διαδικασίες διαδοχής μια σειρά ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Σκανδαλίδης, Λαλιώτης, Ρέππας, Γεννηματά, ακόμα κι ο Π. Ευθυμίου, ο οποίος είναι μεν αυτή τη στιγμή εκτός εσωκομματικού παιγνίου, αλλά ποιος ξέρει για το μέλλον;

Και φυσικά καθοριστικό θα είναι το πώς θα συμπεριφερθεί η ομάδα στελεχών που επηρεάζεται απ' τον ΓΑΠ, καθώς κι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θέλει ούτε να ακούσει για Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη!

Το παιχνίδι μόλις άνοιξε...

Και θα έχει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια...

Διαβάστε επίσης:

Επιβραβεύει τον «υπονομευτή» της υγείας ο Σαμαράς...Πόσο πιο κάτω πια;

Ανούσιες κραυγές: Ο Λοβέρδος ζητά παραίτηση Χατζηδάκη

Στην... υγεία των ξένων συμφερόντων!

Ανασχηματισμό μετά το Πάσχα σχεδιάζει ο Σαμαράς