ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Για πρώτη φορά στα χρονικά βουλευτές προσήλθαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο φορώντας χειροπέδες - Απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών - Έξαλλος ο Κασιδιάρης

Σε μια πρωτόγνωρη στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας διαδικασία, οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές, ο Γιώργος Γερμενής της Χρυσής Αυγής και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας, μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στη Βουλή.

Η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στη Βουλή έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ακόμα και στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Οι δυο προφυλακισμένοι βουλευτές μεταφέρθηκαν στη Βουλή προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία επί του εισαγγελικού αιτήματος άρσης της ασυλίας τους, όπως και των βουλευτών Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Ξέσπασε με λυγμούς ο Μπούκουρας: Tι έγκλημα έχω κάνει; Τι να πω στα παιδιά μου;

Σε λυγμούς ξέσπασε ο προφυλακισμένος - ανεξάρτητος πλέον βουλευτής - Στάθης Μπούκουρας μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ξαφνικά και ενώ διάβαζε το κείμενο που είχε γράψει, σταμάτησε να μιλά, ήπιε νερό και σκούπισε τα μάτια του.

Φανερά φορτισμένος δήλωσε:

«Κάποιοι γελάνε, κάποιοι με χλευάζουν. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής. Είμαι ένα λαϊκό παιδί. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο. Από 14 χρονών δουλεύω. Είμαι παντρεμένος από έρωτα με τη γυναίκα μου.»

Και συνέχισε κλαίγοντας: «Με ρωτούν τα παιδιά μου γιατί είμαι φυλακή. Τα κοιτάω στα μάτια. Τι να τους πω; Πείτε μου; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Αγωνίζομαι γι' αυτό τον τόπο. Για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας. Τι έχω κάνει πείτε μου; Θα το πω ναι και ας το ακούσει και η γυναίκα μου. Εδώ και καιρό ζω με ψυχοφάρμακα».

Τελειώνοντας τον λόγο του προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ναι, εγώ είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Ανέβαινα στις κολώνες πάνω και κρέμαγα σημαίες».

Μη μπορώντας να συγκρατηθεί άλλο αποχώρησε από το βήμα, ενώ κάποιοι τον χειροκρότησαν και του φώναξαν «το κεφάλι ψηλά».

Μίχος: Χολυγουντιανό σόου

Για «χολυγουντιανό σόου» εις βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του έκανε λόγο ο βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος, δίνοντας ειρωνικά «συγχαρητήρια» στον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κάνοντας λόγο για έλλειψη κάθε στοιχείου εις βάρος του, υποστήριξε ότι… διαφημίζεται στα κανάλια ότι καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

«Η Αστυνομία του γνωστού Δένδια προσπάθησε να προσεγγίσει μάρτυρες για στοιχεία», είπε καταγγέλλοντας ότι προσέγγισαν ανθρώπους της νύχτας και τους προσέφεραν 30.000-35.000 ευρώ για να πουν ότι μετείχε σε κακούργημα.

«Το ίδιο βράδυ είχε κανονίσει να βγει γυρισμένος σε μεγάλο κανάλι», είπε, «φοβήθηκε τις συνέπειες και δεν το έκανε, και εγώ δεν θα το άφηνα έτσι».

Ο κ. Μίχος επανέλαβε ότι η ινδική κάνναβη που βρέθηκε στο σπίτι του δεν ήταν δική του άλλά κάποιου προηγούμενου ενοίκου, οπότε υποστήριξε ότι μη καταφέρνοντας να δέσουν κατηγορία εις βάρος του, το έκαναν για ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του επί χρόνια, λόγω της δουλειάς του και της επικίνδυνης περιοχής στην οποία κατοικεί.

Την ίδια ώρα, είπε ότι έχει αποφυλακιστεί μεγάλος έμπορος ναρκωτικών, ηρωίνης συγκεκριμένα γιατί είναι «ρουφιάνος της αστυνομίας» όπως είπε.

«Και ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει όλους τους τρομοκράτες έξω που σκοτώνουν έτσι και εγώ με ένα πιστόλι θα πήγαινα να το δώσω στην εγκληματική οργάνωση να πάρουμε το κοινοβούλιο και μετά την Πόλη», είπε, σημειώνοντας ειρωνικά ότι εκείνοι δεν έχουν προσκυνήσει καμία στοά…

«Είμαι περήφανος για τις επιλογές που έχω κάνει», είπε, απειλώντας ότι «μετά την ταλαιπωρία έρχεται η δικαίωση», όπως πάντα με τους “αγωνιστές”, είπε, «μετά το διεφθαρμένο σύστημα έρχεται η ΧΑ».

2088976

Γερμενής: Μας τιμωρεί το σύστημα

«Κοιμάστε άνετα; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει;», είπε ο βουλευτής της ΧΑ απευθυνόμενος στον υπουργός Δικαιοσύνης

Πυρά εναντίον της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεσή του εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

«Μας τιμωρεί το σύστημα, μας τιμωρεί η κυβέρνηση, μας τιμωρεί η Ν.Δ. γιατί μας πρόσφεραν το βάζο με το μέλι, το πιάτο της διαφθοράς και τους το πετάξαμε στα μούτρα», είπε ο κ. Γερμενής ισχυριζόμενος ότι «εμείς αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, την Ελλάδα, την πατρίδα μας».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Γερμενής τον ρώτησε: «Κοιμάστε άνετα; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει;». Περιέγραψε ένα περιστατικό στο γραφείο του Χ. Αθανασίου τότε που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών. «Είπατε στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Ευριπίδη, τούτος είναι καλό παιδί. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας». «Τον Ιούνιο που κλείνω το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλώ παιδί και θα σας θυμάμαι καλά. Θα δούμε μετά τις εκλογές που εμένα θα με στείλουν σε αυτά τα έδρανα και εσάς στο καλάθι των αχρήστων», κατέληξε.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι «υπάρχουν σήμερα πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν κάποιο έγκλημα όπως μου ομολόγησε η ανακρίτριά μου μετά από επτά ώρες ανάκριση» και υποστήριξε πως η ανακρίτρια του είπε ότι «δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα, αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής».

2088977

Χαμός στη Βουλή: Αντιδράσεις για την απαγόρευση εισόδου πολιτών

Αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας με την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, όση ώρα δηλαδή θα διαρκέσει η συζήτηση για την άρση ασυλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Έφτασαν στη Βουλή Μπούκουρας-Γερμενής

Χαμός στη Βουλή-Έξαλλος ο Κασιδιάρης: Απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών (vid)

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής-Μπούκουρας