ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ.Α.: Η παραδικαστική κλίκα Αθανασίου απαγόρευσε την συνέντευξη του Μιχαλολιάκου

Χ.Α.: Η παραδικαστική κλίκα Αθανασίου απαγόρευσε την συνέντευξη του Μιχαλολιάκου

-Το Συμβούλιο της Φυλακής δεν επέτρεψε να μπει κάμερα στον Κορυδαλλό

- Για «Χούντα Σαμαρά» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή

Για συνταγματική εκτροπή και κατάλυση του πολιτεύματος κάνει λόγο το εθνικιστικό κόμμα, με αφορμή την απαγόρευση από την κυβέρνηση στο ΓΓ της Χρυσής Αυγής κ. Νίκο Μιχαλολιάκο να προχωρήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει ευρωεκλογών.

Στην εκλογική νομοθεσία (ΦΕΚ Β΄1075/30-04-2014, υπ’ αριθ. 8059/2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό) προβλέπεται η υποχρέωση της Δημόσιας Τηλεόρασης να μεταδώσει μία συνέντευξη διάρκειας 60΄ λεπτών του Αρχηγού κάθε πολιτικού κόμματος που συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή, στο σχετικό αίτημα του Κινήματος, η Νέριτ απάντησε θετικά, δηλαδή ότι εφόσον δοθεί άδεια, θα στείλει συνεργείο στον Κορυδαλλό για να κάνει τη συνέντευξη.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής λοιπόν υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο της Φυλακής με την οποία ζητούσε να δοθεί η σχετική άδεια και να προβεί η Διεύθυνση των Φυλακών στις δέουσες ενέργειες, ώστε να διεξαχθεί με οποιονδήποτε τρόπο, εν ανάγκη και εντός των φυλακών Κορυδαλλού, η συνέντευξη.

Το Συμβούλιο της Φυλακής όμως, σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα (που αποτελείται από τη Διευθύντρια Κουτσομιχάλη Χαρά, «από τον αρχαιότερο Κοινωνικό Λειτουργό και τον αρχαιότερο Ειδικό Επιστήμονα), μετά από έγγραφο που έστειλε αργά χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προφασίστηκε αστείες δικαιολογίες και απέρριψε την αίτηση».

Τούτο δε, παρά το γεγονός ότι ο Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει ρητά στο άρθρο 52 ότι: «…Το Συμβούλιο Φυλακής μπορεί, από δική του πρωτοβουλία ή μετά από γραπτή ή προφορική πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας ή μετά από αίτημα κρατουμένου, να επιτρέπει την επίσκεψη και άλλων ατόμων ή συλλόγων, που εκτιμάται ότι δεν θα ασκήσουν δυσμενή επίδραση στον κρατούμενο…Οι Επισκέψεις πραγματοποιούνται σε ειδικό κατάλληλο χώρο του καταστήματος».

Όπως αναφέρει το κόμμα του προφυλακισμένου Ν. Μιχαλολιάκου, «φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση το αίτημα απορρίφθηκε όχι διότι οι επισκέπτες θα ασκούσαν δυσμενή επίδραση στον παρανόμως κρατούμενο Αρχηγό μας, αλλά επειδή ο Υπουργός Αθανασίου και η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου τρέμουν την επίδραση που θα ασκούσε στους ψηφοφόρους μία συνέντευξη-κεραυνός του Αρχηγού μας μέσα απ’ τον Κορυδαλλό.

Η Χρυσή Αυγή υπενθυμίζει μάλιστα «ότι πριν λίγες εβδομάδες το ίδιο Συμβούλιο της Φυλακής, προκειμένου να αποφύγει την μεταφορά του Αρχηγού στη Βουλή, επέτρεψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να πάει στον Κορυδαλλό προκειμένου να του πάρει απολογία. Το επέτρεψε μάλιστα, παρά το γεγονός ότι μία τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται πουθενά στη νομοθεσία».

Και καταλήγει το εθνικιστικό κόμμα: «Με τέτοιους αστείους τρόπους νομίζουν ότι θα ανακόψουν τον επικείμενο θρίαμβο της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές... Την Κυριακή θα καταρρεύσει οριστικά η Χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου και θα ανατείλει η Χρυσή Αυγή του ελληνισμού».

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα Εκλογών 2014 - Αθήνα: Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ότι της έκλεψαν ψήφους

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Ανακοίνωση – κόλαφος της Χρυσής Αυγής για τα exit polls

Exit polls 2014: Πού διπλασίασε τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή