ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης - Διπλό τόλουπ! - Δεν άντεχε χωρίς καρέκλα...

Άδωνις Γεωργιάδης - Διπλό τόλουπ! - Δεν άντεχε χωρίς καρέκλα...

Δεν άντεχε χωρίς καρέκλα.Ενώ αρχικά είχε αρνηθεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, τελικά δέχθηκε – Πληροφορίες αναφέρουν ότι έθεσε εαυτόν διαθέσιμο μέχρι και για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ...

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Άδωνι Γεωργιάδη θα μπορούσαν να αποτελέσουν και σενάριο θεατρικής επιθεώρησης... Μετά την κωμικοτραγωδία του διορισμού του Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ, έρχεται το παρασκήνιο της τοποθέτησής του στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Το παρασκήνιο είναι πολύ πλούσιο και σπαρταριστό. Αμέσως μόλις έμαθε ότι δεν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Άδωνις «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του».

Βέβαια ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευσή του που αρχικά αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, κι αφού οι ώρες περνούσαν, ο πρώην υπουργός Υγείας άρχισε να «διοχετεύει» στο περιβάλλον του κι ακόμη παραπέρα την έντονη δυσαρέσκειά του. «Με πρόδωσαν...», έλεγε δεξιά κι αριστερά, αναφερόμενος στους συμβούλους του πρωθυπουργού που τον άφησαν εκτός σχήματος. Όπως μάλιστα έλεγαν οι αποδέκτες των παραπόνων του «δεν πίστευε ότι θα έμενε εκτός... είχε την προσμονή ότι ο πρωθυπουργός θα τον τοποθετούσε σε άλλο υπουργείο... όλο αυτό το διάστημα έβαλε πλάτη υπερασπιζόμενος τις επιλογές του Σαμαρά και των τροικανών τους οποίους εκθείαζε από το πρωί μέχρι το βράδυ».

«Ο Άδωνις πάγωσε» έλεγαν όσοι τον γνωρίζουν, ενώ χαρακτηριστικό της μεγάλης στεναχώριας του που έμεινε χωρίς καρέκλα αποτελεί το γεγονός ότι μετά τον ανασχηματισμό σταμάτησε την αγαπημένη του συνήθεια. Σταμάτησε να τουιτάρει!

Από την άλλη μεριά ο Σαμαράς έγινε έξαλλος με την τελευταία του κίνηση να διορίσει στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ τον Γιάννη Δαραβίγκα, πλήν όμως δεν μπορούσε να τον αφήσει χωρίς καρέκλα αφού ξέρει πολύ καλά ότι ο πρώην υπουργός – τηλεαστέρας κάποια στιγμή θα περνούσε στην αντεπίθεση και θα δημοσιοποιούσε τη δυσφορία του στα ΜΜΕ.

Κάπως έπρεπε να τον «μαζέψει» το Μαξίμου. Σε αυτή την συγκυρία δεν υπήρχε κάτι άλλο παρά να τον καλέσει ο πρωθυπουργός και να του επαναπροτείνει μια εκ των τριών θέσεων στην εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο «θλιμμένος» και «συντετριμμένος» υπουργός μετέβη τελικώς στο Μαξίμου όπου αφού άκουσε έναν «γερό εξάψαλμο» για την υπόθεση Δαραβίγκα απεδέχθη την πρόταση του πρωθυπουργού με ένα... διπλό τόλουπ ακριβείας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έθεσε εαυτόν στις υπηρεσίες του πρωθυπουργού και του κόμματος, ακόμα και για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ! Είναι προφανές ότι αυτό το σενάριο – παρά την όποια προθυμία – δεν θα «έπαιζε» ούτε ως κακόγουστο αστείο αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα έτριζαν τα κόκκαλα του Εθνάρχη...

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Ο Άδωνις έκανε τον Δαραβίγκα αναπληρωτή πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ!

Ντάνιελ Γκρος στο newsbomb.gr: «Αποκλείεται νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα»