ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Ελεύθερος ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος μετά την απολογία του στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που διενεργούν τη. κύρια ανάκριση για τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πολύωρης διαδικασίας, χαρακτήρισε πολύ καλή την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, ενώ -όπως είπε- προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υφίστανται στοιχεία για παράνομη δράση που να εμπλέκεται ο ίδιος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος απολογούμενος κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής του, του παιδιού του καθώς και της οικογένειας του αδελφού του αμέσως μετά την αποκήρυξη της δράσης της Χρυσής από τον ίδιο. Μάλιστα περιέγραψε συγκεκριμένα πρόσωπα από την περιοχή της Λάρισας τα οποία είναι ενταγμένα στην οργάνωση, ενώ αποκάλυψε ακόμη ότι υπήρχε «κρυφή ατζέντα» στη Χρυσή Αυγή την οποία γνώριζαν μόνο όσοι ήταν στον «στενό πυρήνα» του αρχηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση του ανεξάρτητου βουλευτή λόγω της ουσιαστικής και τυπικής αποχώρησής του από την εγκληματική οργάνωση. Συνεπώς δεν θεωρείται επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων

Αύριο το πρωί, έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης