ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ανιστόρητες και απαράδεκτες κορώνες, οι δηλώσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου

Βούλτεψη: Ανιστόρητες και απαράδεκτες κορώνες, οι δηλώσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου

Για ακραίες, ανιστόρητες, απαράδεκτες και λαϊκίστικες κορώνες, που κρατούν άλλωστε τα Σκόπια εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ, μίλησε η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας δηλώσεις Σκοπιανού αξιωματούχου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι μια σλαβικής προέλευσης και κατασκευής γλώσσα δεν μπορεί ποτέ να αποκαλείται «μακεδονική» και ανέφερε ότι οι δηλώσεις τού αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ και πρώην υπουργού των Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι, σχετικά με το σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Προεδρίας στο Στρασβούργο, περί ανυπαρξίας λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας» συνοδεύτηκαν από μια επιπλέον πρόκληση.

Η κ. Βούλτεψη ανέφερε επ' αυτού ότι ο κ. Μιλοσόσκι όχι μόνον επέμεινε ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» αλλά έφθασε στο σημείο να... προτρέψει τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις περιοχές της Φλώρινας, της Έδεσσας και της Καστοριάς, «για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από τη μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα».

«Επομένως κατά τον κ. Μιλοσόσκι εκτός από "μακεδονική γλώσσα" υπάρχει και ..."μακεδονική μειονότητα". Και αυτό καθιστά τη θέση της χώρας του ακόμη πιο δυσχερή» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓΔΜ: Επίθεση στον Σαμαρά για τις δηλώσεις περί «μακεδονικής» γλώσσας

Η απάντηση Σαμαρά στον προκλητικό Σκοπιανό δημοσιογράφο