ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Κόμμα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Ήδη υπάρχει καταστατικό

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ίσως η πιο «πολύφερνη νύφη» για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου, αλλά και ορισμένων «αγκαθιών»-νομοσχεδίων που πρέπει να περάσουν στη Βουλή, είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.

Οι ψήφοι των ανεξάρτητων βουλευτών είναι ικανές να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις και για το δημοψήφισμα που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» αλλά και για το μπλοκάρισμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές αρχές Απριλίου του 2015.

Πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κόμματος (ή και δύο κομμάτων) από τους ανεξάρτητους βουλευτές έχει αναληφθεί από τους πρώην των ΑΝΕΛ κ. Καπερνάρο, Νταβρή, Γιαταγάνα αλλά και από τον κ. Μουτσινά που θέλει μάλιστα να ηγηθεί της σχετικής κίνησης.

Ήδη σε συνεργασία των Νταβρή-Γιαταγάνα έχει γίνει ένα πρόπλασμα καταστατικού για ένα κόμμα, εναλλακτικό από τους ανεξάρτητους βουλευτές, όπου θα υπάρχουν όλες οι τάσεις πλην των προερχόμενων από την Αριστερά (του ήδη ανεξάρτητου Τατσόπουλου και των πιθανών δύο-τριών που θα προέλθουν από τη ΔΗΜΑΡ).

Στόχος του κόμματος των ανεξάρτητων βουλευτών είναι να λειτουργήσει σαν πυλώνας και στέγη για όλους όσους είναι έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν και δεν θέλουν να μείνουν μόνοι τους ενόψει των εκλογών.

Πάντως, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή αυτές τις κινήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστούν τις ψήφους τους για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Μακροχρόνια Άνεργοι: Πώς θα πάρετε το επίδομα του ΟΑΕΔ

Οι 6+6 δεσμεύσεις για την κυβέρνηση

Euro Working Group: Ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. για την Ελλάδα