ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ένα προσκλητήριο που δε στάλθηκε ποτέ…

ΝΔ: Ένα προσκλητήριο που δε στάλθηκε ποτέ…

Από τις 16 Αυγούστου το Newsbomb έγραφε για τις φιέστες που ετοιμάζει το επιτελείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να ενώσει την πολυκερματισμένη Κεντροδεξιά.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μάλιστα, το Μαξίμου διέρρεε διάφορες πληροφορίες περί «προσκλητηρίων» σε παράγοντες της παράταξης που έχουν φύγει και για φιέστες που θα πραγματοποιούνταν το Σεπτέμβρη. Οι φιέστες τελικώς μετατέθηκαν για αρχές Οκτώβρη, πλην όμως ο τίτλος που είχαμε δώσει από το Newsbomb παραμένει τραγικά επίκαιρος για την ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το ρεπορτάζ είχε τίτλο: ΝΔ: Το προσκλητήριο που μου 'πεσε απ ' τα χέρια...

Και επειδή είναι αδιάψευστο, καλό θα είναι να ξέρει ο κόσμος και η βάση της ΝΔ, ότι δεν υπάρχει κανένα προσκλητήριο. Ούτε καμία προσυνεννόηση για επιστροφή κάποιου συγκεκριμένου στελέχους. Όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει, ακόμα και το ζήτημα Καρατζαφέρη εξελίχθηκε σε παρωδία...

Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει η ΝΔ για τα 40 χρόνια του κόμματος σε Χαλκιδική και Αθήνα είναι μια επικοινωνιακή φιέστα, εσωτερικού ενδιαφέροντος, που γίνεται μόνο και μόνο για να κατευνάσει ο κ. Σαμαράς τα μεσαία στελέχη του κόμματος τα οποία βρίσκονται στα «κάγκελα» με την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης και βλέπουν τη ΝΔ να συντρίβεται χωρίς αντίδραση.

Αλλά ακόμα κι αν κάποιοι από αυτούς που έφυγαν επιστρέψουν στη ΝΔ, θα είναι ελάχιστοι και θα το κάνουν για λόγους ανεύρεσης «ασφαλέστερης» πολιτικής στέγης. Μήπως δηλαδή και εκλεγούν με τη ΝΔ αφού ως ανεξάρτητοι θα μείνουν στα... αζήτητα.

Για άλλη μια φορά οι εκδηλώσεις θα μετατραπούν σε έναν απέραντο μονόλογο του πρωθυπουργού για το πώς έσωσε τη χώρα, αλλά και για την ανάγκη επίδειξης υπομονής μέχρι οι δανειστές να αποφασίσουν ότι θα βγούμε από το τέλμα.

Άλλωστε, στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι δε λειτουργούν τα όργανα του κόμματος, αλλά ακόμα κι όταν συνεδριάζουν, κανείς δεν μπορεί να πει την άποψή του.

Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο, αφού το μόνο όργανο που συνεδριάζει σε αραιά διαστήματα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα εις την οποία μιλάει μόνον ο Σαμαράς, λέει αυτά που θέλει και στη συνέχεια αποχωρεί, χωρίς ποτέ να ακούσει κανένα βουλευτή του κόμματος.

Κατά τον ίδιο τρόπο, στις επικείμενες επετειακές εκδηλώσεις δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα προσκλητήριο, ενώ η μόνη φωνή που θα ακουστεί είναι του Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν διαμηνύσει στον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να επαναφέρει στο λεξιλόγιο του τη Νέα Δημοκρατία και να υιοθετήσει όσα αναφέρονται στην ιδρυτική της διακήρυξη περί ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Πλην όμως, ο κ. Σαμαράς – ζυγίζοντας τις αρνητικές πολιτικές εξελίξεις για τον ίδιο πρωτίστως – θα επαναφέρει… εμμονικά το ζήτημα της μετεξέλιξης της ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα».

Θα το επαναφέρει, όπως ακριβώς το έχουν «ονειρευτεί» οι στενοί του συνεργάτες, στο ίδιο μοτίβο με την ΕΛΙΑ του Βενιζέλου και ως ένα είδος πολιτικής σανίδας σωτηρίας, σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν σε συντριβή το κόμμα της ΝΔ.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά από τα παλιά «ο Αντώνης φοβάται τη μοναξιά, την πολιτική απομόνωση… γιατί την έζησε αρκετά χρόνια πριν… και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δεχθεί να μείνει απ’ έξω σε περίπτωση συντριβής και αφού τεθεί θέμα ηγεσίας».

Συνεπώς, είναι βέβαιον ότι ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στα περί «Νέας Ελλάδας», παρά το γεγονός ότι καμία άλλη τάση στο εσωτερικό της παράταξης δε βλέπει με καλό μάτι το συγκεκριμένο πολιτικό μετασχηματισμό…

Διαβάστε ακόμα:

Μπαλτάκος: Δε θα πάω στα γενέθλια της ΝΔ

Spiegel: Θα τα «ακούσει» ο Σαμαράς από την Μέρκελ