ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Μητσοτάκης: Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά" σε σχέση με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στην ίδια θέση, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο", ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι συμπιεσμένο, γεγονός που όπως τόνισε αποθαρρύνει τους νεαρούς δημοσίους υπαλλήλους.

Στέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κόμμα «σαφώς διχασμένο», καθώς, όπως είπε, υπάρχουν ακόμη πτέρυγες που δεν έχουν αποσαφηνίσει εάν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει αν δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη.

«Πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»