Μήνυμα ενότητας από την Κατερίνα Παπακώστα

Μήνυμα ενότητας από την Κατερίνα Παπακώστα

Τον επίκαιρο χαρακτήρα του «ΟΧΙ» απέναντι στα φαινόμενα φασισμού και ναζισμού τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας, σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο υπουργείο Υγείας.


Η κ. Παπακώστα, κατά την ομιλία της στους εργαζόμενους του υπουργείου, σημείωσε πως, «όπως οι αγωνιστές του '40 είπαν 'όχι' απέναντι στα τανκς του φασισμού και του ναζισμού και υπερασπίστηκαν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξία, έτσι και σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρο το 'ΌΧΙ' μας απέναντι στα φαινόμενα αναβίωσης του φασισμού και του ναζισμού». Στη Δημοκρατία χωρούν όλες οι απόψεις, επεσήμανε, και με τη λειτουργία των θεσμών ως «ισχυρό όπλο», αναχαιτίζονται οι «επιθέσεις» εναντίον της.

«Το να ασπαζόμαστε σήμερα απόψεις όσων επιτίθενται στη Δημοκρατία είναι σαν να ακυρώνουμε τον Αγώνα και τη Θυσία όλων εκείνων, οι οποίοι τότε, όρθωσαν ανάστημα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους απόψεις, την καταγωγή τους, το μορφωτικό τους επίπεδο, έχοντας ένα και μόνο κοινό σημείο αναφοράς: την προστασία της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.

Τέλος, απάντησε σε όλους όσοι «εστιάζουν την κριτική τους σε βάρος των εθνικών επετείων» με αποτέλεσμα να «προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα». Η τήρηση των εθνικών επετείων, υποστήριξε η κ. Παπακώστα «δεν έχει να κάνει με την 'τελετή' αυτή καθ' αυτή, αλλά με την αναβίωση ενός ισχυρού συμβολισμού Άρνησης απέναντι στα φαινόμενα φασισμού και την επικαιροποίηση του 'ΌΧΙ' κάθε χρόνο».