ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Καμία παρέμβαση και δυσαρέσκεια στον Βαρουφάκη

Σακελλαρίδης: Καμία παρέμβαση και δυσαρέσκεια στον Βαρουφάκη

Σε νέα διάψευση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, όσον αφορά σε δημοσιεύματα που φέρουν το Μαξίμου να παρεμβαίνει ώστε να μπει φρένο στις συνεντεύξεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τα αναληθή.

Μιλώντας στο Mega τα χαρακτηριστικά αναληθή... "δεν είναι αληθή τα δημοσιεύματα. Δεν έχει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου να βάζει 'φρένο' σε έναν υπουργό. Δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια. Καμία παρέμβαση από το Μαξίμου σε σχέση με τον κ. Βαρουφάκη", ξεκαθάρισε.

Διευκρίνισε επίσης ότι "δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

Αναφορικά με το ταμειακό έλλειμμα του Μαρτίου, που κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στη νυν, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε: «Η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα σε θέση να αποπληρώνει τις οφειλές της».

«Αυτό που μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε και να διασφαλίσουμε είναι αυτό ακριβώς που έχει ειπωθεί από τα αρμόδια χείλη στο υπουργείο Οικονομικών, ότι όποτε υπάρχει χρηματοδοτική υποχρέωση της χώρας , είτε αυτή έχει να κάνει με λήξεις εντόκων γραμματίων, είτε με δάνεια –ομόλογα τα οποία λήγουν σε σχέση με το ΔΝΤ ή με την ΕΚΤ το καλοκαίρι, η ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντοτε σε να θέση αποπληρώνει αυτές τις οφειλές. Το ίδιο προφανώς ισχύει και σε πολύ μεγαλύτερο και δεσμευτικό βαθμό και για το εσωτερικό της χώρας, σε σχέση με τις οφειλές του Δημοσίου.

Να είναι σίγουροι όλοι οι φορολογούμενοι, όλοι οι δικαιούχοι ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, την οποία κληρονόμησε. Ο κ. Χαρδούβελης σ' αυτό το στούντιο, το Σαββατοκύριακο, είχε πει αν δεν κάνω λάθος ότι "ξέραμε για τον Μάρτιο, υπάρχει ένα ταμειακό έλλειμμα γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ". Δεν Δημιουργήθηκε στις 26 του Γενάρη αυτό το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

Υπήρχε και στις 24 του Γενάρη, υπήρχε και το Δεκέμβρη. Όλοι το γνωρίζαμε. Επομένως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση για την οποία όμως η ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για να διασφαλίσουν την ομαλή ροή των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις