ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο προκλητικό δημοσίευμα: «Επαναστάτες χωρίς αιτία οι Τσίπρας - Βαρουφάκης»

Νέο προκλητικό δημοσίευμα: «Επαναστάτες χωρίς αιτία οι Τσίπρας - Βαρουφάκης»

«Στην Ελλάδα επικρατεί το χάος με τη νέα κυβέρνηση. Οι μισθοί δεν καταβάλλονται, το Κράτος παραμένει στην επιφάνεια με το ζόρι και ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης βάζει στο παιχνίδι ένα δημοψήφισμα. Μήπως πλησιάζει ένα ''Graccident''», διερωτάται η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, με ένα νεολογισμό από τις λέξεις Greece (Ελλάδα) και accident (ατύχημα).

Στο άρθρο επισημαίνεται πως «ουδείς, πλην των Ελλήνων, δε γνωρίζει τι γίνεται με τον ελληνικό προϋπολογισμό – ούτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι».

FAZ

«Οι Έλληνες έχουν πεισμώσει», συνεχίζει το άρθρο που μιλά για απειρία διακυβέρνησης του νέου υπουργικού συμβουλίου, από την οποία εξαιρεί τον 68χρονο αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη.

«Στις πρωτεύουσες της Ευρώπης μεταξύ πολιτικών και αξιωματούχων κυριαρχεί η αίσθηση πως η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο», επισημαίνεται.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως Τσίπρας και Βαρουφάκης μοιάζουν σαν τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία «επαναστάστης χωρίς αιτία». Και, σε μία προσπάθεια επαναφοράς του Graccident, υπενθυμίζεται πως «χαμένος είναι, όποιος πηδήξει πρώτος από το αυτοκίνητο που τρέχει, καταλήγοντας στον γκρεμό!»

Σχετικές ειδήσεις