ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος στη Liberation: Καμία υποχώρηση στην επαναπρόσληψη 3000 υπαλλήλων

Κατρούγκαλος στη Liberation: Καμία υποχώρηση στην επαναπρόσληψη 3000 υπαλλήλων

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος διαμηνύει, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από το ζήτημα επαναπρόσληψης περίπου 3000 υπαλλήλων που είχεν απολυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Κατρούγκαλος, ερωτώμενος για τις «σημειολογικής φύσης» αλλαγές, όπως ότι η λέξη «τρόικα» εξελίχθηκε σε «θεσμούς», τόνισε: : «Πολλοί πιστεύουν ότι κάναμε πίσω και πως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Κάνουν λάθος. Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν υποτασσόμαστε πλέον. Ένα παράδειγμα, η κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την ανθρωπιστική κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτείναμε, θα συζητηθούν με τους εταίρους μας. Ο χαρακτήρας τους είναι καθαρά κοινωνικός. (...) Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από το ζήτημα επαναπρόσληψης περίπου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Liberation

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν το δίλημμα «δημοψήφισμα ή εκλογές» που τέθηκε από την Corriere della Serra στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν ένας τρόπος «δραματοποίησης της κατάστασης» από τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθαρίζει: «Δεν πρόκειται για δραματοποίηση. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αφορά την επίτευξη μίας συμφωνίας, κυρίως για το ζήτημα του χρέους. Στην τελική συμφωνία του Φεβρουαρίου με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αποφύγαμε έναν νέο εκβιασμό για ακόμη μία φορά. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν λειτουργούμε στο πλαίσιο της λογικής που επικρατούσε μέχρι τώρα: ή αποδέχεστε τους όρους της λιτότητας, είτε ή πηγαίνετε σε ξαφνικό θάνατο. Συνεπώς θα πρέπει να προωθήσουμε τη θέση μας, που είναι ο σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης».

Σχετικές ειδήσεις