ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νομοσχέδια που καταθέτει στη βουλή η κυβέρνηση

Τα νομοσχέδια που καταθέτει στη βουλή η κυβέρνηση

Tην τρέχουσα εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή τέσσερα νομοσχέδια η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, πρόκειται για τα νομοσχέδια που αφορούν την επανασύσταση της ΕΡΤ, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και την αποκατάσταση των αδικιών σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και, τέλος, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Αναλυτικότερα:

Θα καταθέθει νομοσχέδιο για την επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ Τύπου και άλλες διατάξεις", με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε ιδίως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της απελθούσας κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει νόμος του κράτους αμέσως μετά το ν/σ της ΕΡΤ Α.Ε.

Νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.

Νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.