ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Δεν θα επιτρέψω να αποκρυφτεί οτιδήποτε

Δ. Βίτσας: Δεν θα επιτρέψω να αποκρυφτεί οτιδήποτε

Για τη διερεύνηση «ως το τέλος» των πολιτικών επιλογών και των ευθυνών πίσω από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών και της αυστηρής λιτότητας δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο Δημήτρης Βίτσας.

«Επί πέντε χρόνια η Ελλάδα ως χώρα, η κοινωνία μας, οι πολίτες αυτής της χώρας ζούμε μια δραματική πραγματικότητα. Ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, διάλυση της διοικητικής μηχανής, ουσιαστική στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρμόδια Επιτροπή καλείται να ερευνήσει και να απαντήσει γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη πολιτική, αν υπάρχουν συμφέροντα που ωφελήθηκαν και αν υπάρχουν σκοτεινά σημεία όπου πρέπει να χυθεί φως.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι όποια ευθύνη υπάρξει θα γίνει γνωστή και θα πάρει το δρόμο της, ενώ κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος πρόσθεσε ότι από τη δική του πλευρά θα συμβάλλει στη δημοκρατική λειτουργία της Επιτροπής και διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει «να αποκρυφτεί ο,τιδήποτε κάτω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα», αλλά ούτε και «πράξεις και παραλείψεις που αποσκοπούν στην στοχοποίηση προσώπων».

Σχετικές ειδήσεις