ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξη πρόβλεψη για την Ελλάδα από τον Ρέντσι

Αισιόδοξη πρόβλεψη για την Ελλάδα από τον Ρέντσι

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς εμφανίστηκε ο Ματέο Ρέντσι, συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Ελπίζω, θεωρώ και πιστεύω, πως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Η δική μου είναι μια πρόβλεψη αισιοδοξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, συμπληρώνοντας:

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα έχω αυτή την άποψη. Θεωρούμε ότι ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ευρώπη - και όχι αποκλειστικά στη Γερμανία - θα έβλεπε με ευνοϊκό τρόπο μια έξοδο της Ελλάδας. Κατά την άποψή μου θα ήταν κάτι το λανθασμένο όχι για τη χώρα μου, γιατί δεν είμαστε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αλλά γιατί μια έξοδος της Ελλάδας θ' αντιπροσώπευε ήττα για την Ευρώπη. Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης χρειάζεται φυσικά να δοθεί ένας ξεκάθαρος ορίζοντας σε ό,τι αφορά τις διάφορες παρεμβάσεις. Οι Έλληνες και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνουν ότι το έχουν πράξει, αλλά από τους θεσμούς οι απόψεις είναι διαφορετικές. Είμαστε πολύ κοντά. Εκτιμώ ότι αύριο μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και δεν το λέω με εγωισμό ως Ιταλός, αλλά ως Ευρωπαίος. Βρισκόμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο και εκτιμώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να γίνει πράξη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων