ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Δε ζούμε μόνο εμείς το «δράμα» αλλά και οι δανειστές

Σκουρλέτης: Δε ζούμε μόνο εμείς το «δράμα» αλλά και οι δανειστές

Μιλώντας στην Έλενα Σμιθ του Guardian, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης τόνισε εμφατικά πως «φοβόμαστε το Grexit αλλά περισσότερο το τέλος της πατρίδας», προσθέτοντας πως όλοι βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, περιμένοντας τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε συμφωνήσει. Και δε θα υπάρξει συμφωνία έως ότου υπάρξει συμφωνία με την οποία θα συμφωνούμε όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας, Guardian, Έλενα Σμιθ.

«Δεν πρόκειται μόνο για δικό μας δράμα αλλά και για δικό τους», υπογράμμισε, αναφερόμενος στους δανειστές και πρόσθεσε: «προχωρήσαμε από ένα σενάριο ‘’take it or leave it” σε μία πρόταση για πεντάμηνη παράταση, κάτι που δεν έχει λογική».

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πιο πρόσφατη πρόταση ισοδυναμεί σε αυτοκτονία.

Ερωτηθείς για το αν φοβάται εκτροπή της κατάστασης και αποπομπή από την Ευρωζώνη, ο ίδιος υπερθεμάτισε: «Ασφαλώς φοβόμαστε. Ωστόσο, φοβόμαστε περισσότερο να υπογράψουμε κάτι που θα σήμαινε το τέλος του λαού και της πατρίδας».

«Είμαστε εν αναμονή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κυβερνητικό συμβούλιο ακόμη και σήμερα ή αύριο το πρωί. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις