ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση διασύρθηκε

Δημοψήφισμα - Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση διασύρθηκε

Την αισιοδοξία του ότι θα επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα εκφράζει ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για νέα αρχή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday» ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «η εμπειρία των τελευταίων μηνών μας δίδαξε πολλά. Είμαστε σίγουρα πολύ φτωχότεροι, αλλά και πολύ σοφότεροι. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Ο πρώην υπουργός τονίζει μάλιστα ότι «για τη ΝΔ πάντοτε η υπέρτατη αποστολή, το υπέρτατο καθήκον, ήταν και είναι η υπηρεσία προς την Ελλάδα».

Εκτίμησε ότι μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «θα έχει βυθιστεί στο πιο σκοτεινό και μουχλιασμένο συρτάρι του χρονοντούλαπου της ελληνικής ιστορίας».

Παραδέχτηκε ότι οι θεσμοί δεν είναι ευέλικτοι, προσθέτει ωστόσο ότι «είναι προβλέψιμοι. Αυτό που λένε αυτό εννοούν. Δυστυχώς εμείς χρωστάμε. Εμείς κινδυνεύουμε, εμείς είμαστε σε αδύναμη θέση, εμείς τους έχουμε ανάγκη. Αυτό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν το κατάλαβε ποτέ. Τους αντιμετώπισε κομπλεξικά, επιθετικά, με ψέματα, ασυνέπεια και «δημιουργική ασάφεια». Τους έστειλε τον κ. Βαρουφάκη να ακκίζεται μπροστά τους και να τους μιλά για θεωρία παιγνίων. Τους προκάλεσε και μετά τους παρακάλεσε. Ναι πράγματι διασύρθηκε η ελληνική κυβέρνηση. Και δυστυχώς μαζί της και ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων