ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό - Η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας

Ποτάμι: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό - Η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας

Για «ιδεοληψία» και «καλοκαιρινή ραστώνη», που δεν τους επιτρέπει «να ασχοληθούν με το μείζον εθνικό θέμα», το μεταναστευτικό/προσφυγικό, κατηγορεί το Ποτάμι τους αναπληρωτές υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν», με το υπουργείο Ναυτιλίας να απαντά πως με ανακοινώσεις εντυπωσιασμού και «προσωπικές επιθέσεις», το Ποτάμι δείχνει ποια είναι η σχέση που έχει με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα.

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα κατάφεραν. Τα ελληνικά νησιά είναι ξανά πρώτη είδηση στα ξένα μέσα. Μόνο που αυτή την φορά είναι για το χάος που έχει δημιουργηθεί με την ανεξέλεγκτη είσοδο δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το παραμικρό σχέδιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν κανένα σχέδιο στο Λιμενικό, για τη διεκπεραίωση των εγγράφων, την επαναπροώθηση των μεταναστών ή για την εγκατάσταση των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής.

«"Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" -μόνο που αυτός ο αυτοσχεδιασμός κρατάει εδώ και 6 μήνες. Αν έλειπαν μάλιστα οι μεμονωμένες προσπάθειες δημοσίων λειτουργών και εθελοντών, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ήταν ακόμη ξεχασμένοι στις παραλίες» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και τονίζεται: «Το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυρία Χριστοδουλοπούλου και τον κύριο Δρίτσα και τους είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Οι ιδεοληψίες τους όμως και προφανώς και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν τους επέτρεψαν να ασχοληθούν με το μείζον εθνικό θέμα. Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν».

Υπουργείο Ναυτιλίας: Ανακοινώσεις εντυπωσιασμού

Με ανακοινώσεις εντυπωσιασμού και «απουσία τεκμηριωμένου λόγου», που «καλύπτεται από προσωπικές επιθέσεις», και «χωρίς την παραμικρή αναφορά στις διαστάσεις του πραγματικού προβλήματος», ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, δείχνει ποια είναι η σχέση που έχει με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο Λιμενικό Σώμα, στο υπουργείο Ναυτιλίας και σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, «εργαζόμαστε κυριολεκτικά χωρίς διακοπή νυχθημερόν, 7 μέρες την εβδομάδα, για να ανταποκριθούμε σε ένα πρόβλημα που αποδεδειγμένα, πλέον, υπερβαίνει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:

«Είναι ντροπή για λόγους φτηνής κομματικής σκοπιμότητας, να προσβάλλεται τόσο ανενδοίαστα και να απαξιώνεται ο αγώνας, που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εθελοντές από τις ΜΚΟ και από τις τοπικές κοινωνίες».

Σχετικές ειδήσεις