ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Σεβαστό θα γίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

Κουρουμπλής: Σεβαστό θα γίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

Σεβαστό πρέπει να γίνει το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Πρωινό MEGA σημειώνοντας ότι αυτό συμπεριλαμβάνει το ενδεχόμενο ο λαός να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερων συμμαχιών.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τελικά ήταν αναγκασμένος κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες να υλοποιήσει ένα άλλο πρόγραμμα και αυτό πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. "Αν δεν το κάνει, θα αναγκαστεί να το κάνει μετά από έξι μήνες και θα είναι χειρότερα", πρόσθεσε.

Για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας που έριξε την κυβέρνηση απάντησε ότι "δεν πρέπει κανείς να μπει στη λογική των συναισθημάτων, πρέπει να κρίνει με πολύ ψυχρή λογική τα πράγματα" και πως "είναι μια επιλογή, αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη".

"Αν ο ελληνικός λαός στις εκλογές αυτές αποφασίσει κάτι διαφορετικό, θα έχει δικαιώσει άλλους", έσπευσε να διευκρινίσει.

Για το μνημόνιο τόνισε ότι από πλευράς υλοποίησης είναι ένα "πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα" αλλά εστίασε σε διαφορές με άλλα μνημόνια και σε ο,τι αφορά στο χρέος και σε σχέση με το ότι "δεν έχουν πληγεί οι συντάξεις".

Για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος τόνισε ότι μπορούν να βρεθούν ισοδύναμα ενώ για τον ίδιο υπογράμμισε ότι έχει βρει ισοδύναμα γιατί έχει κάνει "διαπραγμάτευση με τη βιομηχανία" και θα αλλάξει το rebate με εξασφάλιση 140 εκατομμυρίων ευρώ από 1/1/2015.

Επισήμανε ότι η Αριστερά καλείται να εμπεδώσει πρωτίστως αυτό για το οποίο χρεώθηκε το ΠΑΣΟΚ, το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είπε ότι ο ελληνικός λαός "δεν είναι σοφός μόνο όταν μας ψηφίζει αλλά και όταν μας καταψηφίζει" και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει στον ελληνικό λαό ότι ψηφίσε το μνημόνιο εξασφαλίζοντας τρία χρόνια σταθερότητας και ότι τώρα δουλεύοντας σκληρά μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Μπορεί να αποδειχθεί ιστορικά λάθος είπε για τη διαπραγμάτευση με στόχο την παραμονή στο ευρώ σε αντιδιαστολή με την άποψη πλέον της Αριστερής Πλατφόρμας.

Διαβάστε εδώ τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις