ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενταφίασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενταφίασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Για ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση όσο και στη διαπραγμάτευση κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ σχολιάζει ότι «ενταφίασε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και τώρα «δίνει στη δημοσιότητα ένα άλλο το… παράλληλο σχέδιο προγράμματος».

Μεταξύ άλλων στη Συγγρού λένε πως στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ομολογούν «ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες».

«Πριν από έναν χρόνο, αλλά και με το σημερινό «πρόγραμμά» τους υπόσχονταν ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά, «σκούπισαν» τα διαθέσιμα δήμων και περιφερειών για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 46.000 παιδιά αναφέρει η ΝΔ.

«Πριν από έναν χρόνο έλεγαν ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν από το ΤΧΣ θα τα έδιναν για να σβήσουν τα κόκκινα δάνεια. Τώρα, μοιράζουν υποσχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια», υποστηρίζοντας πως θα πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με τη συμφωνία που έφεραν.
Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι τίποτε άλλο από χάρισμα των χρημάτων του λαού στους τραπεζίτες. Σήμερα πανηγυρίζουν ότι δανείστηκαν 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση - προφανώς υπέρ της… λαϊκής αποταμίευσης» αναφέρεται επίσης.

«Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι δεν θέλουν τα χρήματα των ξένων, δεν θέλουν το πακέτο Γιουνκέρ, δεν τους ενδιαφέρει η ποσοτική χαλάρωση (όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης τα αποκαλούσε «ηλιθιότητα»). Τώρα μας τα παρουσιάζουν όλα αυτά ως δικές τους επιτυχίες».

Η νέα προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τις λέξεις», αναφέρουν συγκεκριμένα στη ΝΔ ενώ επικρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται «εκδημοκρατισμό» των Σωμάτων Ασφαλείας και «σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική» και «επαίρονται για την κατάργηση των Φυλακών τύπου Γ, την ώρα που με δικό τους νόμο αφέθηκαν ελεύθεροι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες και ήδη θρηνούμε θύματα».

Επίσης σημειώνουν ότι «Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα προγράμματά του, η εκπαίδευση αποτελεί προφανώς… μαγική εικόνα! Όπως μαγική εικόνα είναι και οι εκπαιδευτικοί που δεν έφθασαν ποτέ στα σχολεία…»

Επιπροσθέτως, η ΝΔ επικρίνει τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε 212.216 δικαιούχους.

Στελέχη της Συγγρού αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός διαφημίζει σήμερα το νομοσχέδιό του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει μέρος του πλεονάσματος στους πιο ευάλωτους και πιο αδικημένους, «ο κ. Τσίπρας μιλούσε για “ξεροκόμματα και ψίχουλα”».

Υπενθυμίζουν σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρουν ότι η αλήθεια είναι πως έχουν εγκριθεί λιγότερες από 90.000 αιτήσεις- και όχι 212.216, όπως αναφέρει σχετικό διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθέτουν πως το μέτρο αφορά 1.200 δωρεάν KW το τετράμηνο, δηλαδή περί τα 200 ευρώ ανά ωφελούμενο καταναλωτή και μόνο για το 2015 ενώ η συνολική δαπάνη, που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ.

«Από το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που νομοθετήθηκε από την δική μας κυβέρνηση, ωφελούνται πάνω από 600.000 νοικοκυριά με μειωμένα ως και 54% τιμολόγια για 7 κατηγορίες δικαιούχων. Με διαφανή κριτήρια και για πάντα», σημειώνουν.

Επιπλέον εξηγούν ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) είχαν ενταχθεί πάνω από 600.000 νοικοκυριά και είχε εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, ακόμα και αν δεν είχαν να το πληρώσουν ενώ «στους συμπολίτες μας αυτούς δεν κόπηκε ούτε για μια ώρα το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών».

Σχετικές ειδήσεις