ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Στόχος της κυβέρνησης να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ

Αλεξιάδης: Στόχος της κυβέρνησης να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ

Η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην παραγραφούν τα αδικήματα που τυχόν προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλωντας στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδιου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, τόνισε ότι «όλη η λίστα Λαγκάρντ είναι σε εισαγγελική παραγγελία. Και οι 2.062 περιπτώσεις. Έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν θα ξεκινήσει όμως σε όλους, γιατί άλλοι είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και άλλοι δεν έχουν φορολογικό ενδιαφέρον».

Ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι «Η κυβέρνηση άνοιξε την υπόθεση και δεν θα επιτρέψει ούτε παραγραφή να γίνει, ούτε να αφήσει να γλιτώσει κανείς, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε και λεκτικό επεισόδιο , ανάμεσα στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας στον Γιάννη Βρούτση της ΝΔ που έθεσε θέμα παραγραφής των αδικημάτων που τυχόν προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε «είναι σαφέστατη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, να παρατείνει την παραγραφή για ένα έτος για τις υποθέσεις που έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία και για όσες έχει δοθεί εντολή ελέγχου μέχρι 31-12-2015».

«Έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήριο για το πώς φτάσαμε στο μη έλεγχο. Υπάρχει ευθύνη πως απαξιώθηκε ελεγκτικά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Κουτσούκος επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν οι υποθέσεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρήστου Μαντά που του είπε «δεν ντρέπεσαι;».

Στο σημείο αυτό τα πνεύματα άναψαν και ο ο κ. Κουτσούκος άρχιζε να φωνάζει στον κ. Μαντά ότι είναι «γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που καλύπτει τον υπουργό που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες 1 εκατ.;».

Ωστόσο, παρενέβη ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας και ο κ. Μαντάς ζήτησε συγγνώμη από τον Γιάννη Κουτσούκο.

Σχετικές ειδήσεις