ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Τρίτης (09/02/2016) ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περί ανάμειξης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας θα αφορά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Aκόμη είπε ότι πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν τέθηκε. Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη δεσμεύθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη όσον αφορά τη λειτουργία των Hotspots, τόνισε όμως ότι έχει σημασία και η τήρηση των δεσμεύσεων των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και η τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις