ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα

Σύνοδος Κορυφής - Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα πρέπει να επανέλθει η Ευρώπη στο σκεπτικό της Σένγκεν και έκανε λόγο για μία σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όσον αφορά την σχέση της ΕΕ με την Τουρκία. Σημείωσε πως αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα της παρούσας κατάστασης.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες των βαλκανικών χωρών, τονίζοντας ότι έχουν αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα και να οργανώσει την επιστροφή των μεταναστών που δεν υπόκεινται σε καθεστώς ασύλου», τόνισε η καγκελάριος.

Η καγκελάριος Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι η πρόταση της Τουρκίας να πάρει πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες θα είναι ένα θεαματικό μέτρο εάν εφαρμοστεί.

«Αν υλοποιηθεί αυτή πρόταση είναι καταλυτική, για να διασπάσει την αλυσίδα του να ξεκινά κανείς να μπαίνει σε μια βάρκα ώστε να φτάσει στην Ευρώπη. Η Τουρκία είπε ότι τη συμφωνία αυτή που συζητήσαμε, είναι πρόθυμη να την υλοποιήσει, αυτό όμως θα το συζητήσουμε πιο βαθιά στις 18 Μαρτίου» ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις