ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον Τσίπρα: Ή δεν ξέρει τι υπογράφει ή λέει ψέματα

Όλοι εναντίον Τσίπρα: Ή δεν ξέρει τι υπογράφει ή λέει ψέματα

Απασφάλισαν κατά του πρωθυπουργού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ανευθυνότητα, ανικανότητα και ψέματα στο θέμα του προσφυγικού.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ευχαριστούσε τα βαλκανικά κράτη που έκλεισαν τα σύνορά τους.

Όλα τα κόμματα επέκριναν την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στο προσφυγικό και εξαπέλυσαν προσωπικές επιθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν διάβασε τι υπέγραψε στη Σύνοδο Κορυφής και πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Μητσοτάκης: Ξέρει ο Τσίπρας τι υπέγραψε;

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter.

«Έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αλήθεια είναι πως «κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας υπέγραψε το κλείσιμο των συνόρων

Για μνημείο πολιτικής εξαπάτησης κάνει λόγο ο Περισσός τονίζοντας πως οι δηλώσεις Τουσκ επιβεβαιώνουν όσα είχε επισημάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Οι δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το “σφράγισμα” των συνόρων από τις χώρες του “βαλκανικού διαδρόμου” κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της ΕΕ.”

Ποτάμι: Ή δεν κατάλαβε τι αποφάσισε η Σύνοδος ή λέει ψέματα

Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του πρωθυπουργού και τις απαντήσεις που δίνει.

«Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet», γράφει η ανακοίνωση και ζητά από τον πρωθυπουργό «μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση» .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Απορία προκαλεί η δήλωση του κ. Τουσκ ότι ήταν απόφαση των "28" να κλείσει η «βαλκανική oδός» για τους πρόσφυγες. Με tweet, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε πως δεν πήρε τέτοια απόφαση το Συμβούλιο και ότι αυτοί που προσπάθησαν να απομονώσουν την Ελλάδα, απομονώθηκαν οι ίδιοι. Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε ή λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός απαιτεί μια υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. Υπήρξε ή όχι τέτοια απόφαση των 28; Να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην κρύβεται πίσω από tweet».

Λεβέντης: Πιστεύω τον Τουσκ, ο Τσίπρας μας έχει συνηθίσει στα ψέματα

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως πιστεύει τα όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα στο εσωτερικό.

Λοβέρδος: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή του στην Ολομέλεια τα Βουλής είπε «μας απασχολεί η δήλωση Τούσκ που κάνει λόγο για κλειστά σύνορα με ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών μελών» και πρόσθεσε «αν αυτό ισχύει τότε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού τα ξημερώματα αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ήταν ψευδείς.

Σχετικές ειδήσεις