ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης για συνεργασία σε θέματα ενέργειας

Στο Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης για συνεργασία σε θέματα ενέργειας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τις διεθνείς συναντήσεις προώθησης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, καθώς και του σχεδίου του για την Ελλάδα τής μετά τον λαϊκισμό εποχής, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στη ΝΔ. Πέραν των ζητημάτων της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας τις γεωπολιτικέςκαι γεωστρατηγικές εξελίξεις, τα ενεργειακά ζητήματα, την περιφερειακή συνεργασία, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην πολύ ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, το προσφυγικό θα έχει ξεχωριστή θέση στην «ατζέντα» του κ. Μητσοτάκη, καθώς σχετίζεται άμεσα με την κρίση στην Συρία και την επικίνδυνη ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, θα αναδείξει το σταθεροποιητικό περιφερειακό ρόλο που μπορεί και θέλει να ασκήσει η Ελλάδα με διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας σε ευρύτατο φάσμα τομέων, πάντα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, των σχέσεων καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι επαφές του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο, αλλά και στην έδρα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη, όπου βασικό θέμα ήταν η κατάσταση της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, που θα βασίζεται στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, στη μείωση της φορολογίας και στη μείωση των δαπανών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει επισκέψεις το επόμενο διάστημα σε Αίγυπτο και Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις